Справа рейдерського захоплення держмайна: СБУ повідомили подробиці обшуків в “Думській”

Фігурантам справи вже повідомлено про підозру

СБУ спільно з Нацполіцією проводить слідчі дії за адресами роботи та проживання фігурантів кримінального провадження, які підозрюються у рейдерському захопленні державного майна та розкраданні бюджетних коштів на Одещині. Підозрюваними у цьому злочині є депутат місцевої облради, його дружина та помічник, яким уже оголошено про підозру.


Про це повідомляє речниця СБУ в Одеській області Анна Шевчук.


Для встановлення обставин злочину і притягнення всіх винних до відповідальності триває розслідування, проводиться комплекс слідчих дій та відбуваються обшуки в офісному приміщенні, де знаходиться ЗМІ “Думська”, - йдеться в повідомленні.


Щодо дій правоохоронців, пресслужба СБУ наголошує, що вони здійснюються з дотриманням законодавства та жодним чином не стосуються журналістської діяльності видання “Думська”.


Позиція редакції щодо обшуків 


Як зазначається в повідомленні “Думської” співробітників видання не пускають на робочі місця, тим самим перешкоджаючи роботі. Редакція вважає, що обшуки проводять через резонансні публікації присвячені корупції. 


Для нас все очевидно — це чергова спроба "слуг народу" припинити будь-яку критику на свою адресу. Визначення на обшук у приміщенні, де працюють співробітники нашого видання, було винесено поспіхом 9 травня – одразу після кількох резонансних публікацій, присвячених корупції у керівництві обласної військової адміністрації та облраді, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що сьогодні співробітники СБУ та поліції проводили обшуки в офісі редакції “Думської”. Слідчі дії тривають у рамках кримінального провадження за вісьмома статтями Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися