Актуально

Відпочинок в Іспанії під час війни: нові подробиці скандальної справи одеського військкома Борисова

За неофіційною інформацією посадовець у грудні 20 днів відпочивав у Іспанії

У справі щодо зловживання службовим становищем начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова з'явилися свіжі відомості. Державне бюро розслідувань (ДБР) вже проводить розслідування щодо нього, яке стосується корупції під час призову військовозобов'язаних. Паралельно з цим, правоохоронці перевіряють інформацію, яка була оприлюднена в ЗМІ, про можливу нерухомість Борисова в Іспанії.


Про це повідомляє ТСН.


Раніше в ДБР повідомляли, що за їх даними посадовець отримував винагороду за те, що наказував своїм підлеглим не призивати певних осіб. Це сталося після того, як колишній народний депутат Ігор Мосійчук повідомив про можливу належність родині Борисова вілли, вартість якої не відповідає їх офіційним заробіткам. За словами екснардепа, ця закордонна власність може коштувати близько 4 млн євро.


Тепер же в ЗМІ з’явилась інформація, що військком, минулого року наприкінці грудня відпочивав в Іспанії протягом 20 днів. В цей період він перебував у місті Марбелья в Іспанії, де проживає його родина.


Офіційно ми поки не підтверджуємо цю інформацію, але, дійсно, ми маємо відомості про тимчасовий виїзд Борисова до Іспанії. Щодо кримінальної справи, то розслідування вже йде, і ми маємо певні результати, які поки що не можемо розголошувати, — повідомило джерело з правоохоронних органів в коментарі для ТСН.


Нагадаємо, що в Одесі ОК "Південь" проводять ретельну перевірку звинувачень щодо керівника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) Євгена Борисова. За інформацією, яка стала причиною скандалу, у нього є вілла в Іспанії, вартістю 3 млн 950 тис. євро та офіс за 2 млн євро. Звинувачення у корупції  на адресу одного з працівників ЗСУ впливають на рівень довіри до військових та дискредитують важливий процес мобілізації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися