Корупція в РТЦК на Одещині: посадовців військкомату викрили в отриманні хабаря

За свої “послуги” в ухиленні від мобілізації чоловіки брали 5 тисяч доларів

Спеціалізована прокуратура Південного регіону проводить обшуки та розслідує випадки можливого зловживання у військовій сфері. На цей раз розслідування спрямовані на випадки, коли 900 офіцерів запасу, були незаконно виключені зі списку військового обліку без належних рішень військово-лікарських комісій.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Прокурори розглядають підозри у зловживанні впливом та незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Ці підозри стосуються начальника відділення обліку мобілізаційної роботи — заступника начальника Другого відділу Болградського РТЦК та СП Одеської області, а також головного спеціаліста цього відділення. Вони отримали неправомірну вигоду в розмірі 5000 тисяч доларів в обмін на видання військово-облікових документів, які свідчили про непридатність осіб до військової служби та надавали право перетнути державний кордон України.

У рамках кримінальних проваджень щодо незаконного збагачення у період воєнного стану, заступника начальника Одеського обласного ТЦК та депутата місцевої ради — військовослужбовця Третього відділу Одеського РТЦК та СП Одеської області було проведено 12 обшуків, і подано клопотання про арешт майна, набутого незаконним шляхом. Крім того, було складено 14 протоколів за вчинення військових адміністративних правопорушень, пов'язаних з недбалим ставленням до військової служби.

Нагадаємо, що Служба безпеки України (СБУ) продовжує активно боротися з корупційними схемами, спрямованими на ухилення від мобілізації. Нещодавно правоохоронці виявили та ліквідували ще 7 таких схем.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися