Корупційна схема: на Одещині викрили посадовця військкомату в отриманні хабаря

Посадовець ТЦК на Одещині вимагав 5 тисяч доларів за свої “послуги”

Служба безпеки України (СБУ) продовжує активно боротися з корупційними схемами, спрямованими на ухилення від мобілізації. Нещодавно правоохоронці виявили та ліквідували ще 7 таких схем.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Всього до організації цих оборудок були причетні більше ніж 10 осіб. Серед них були посадовці військкоматів та військово-лікарських комісій, які мали доступ до медичних документів і призовників. За отримані гроші ці особи "допомагали" потенційним призовникам уникнути військової служби на підставі підроблених документів про "незадовільний" стан здоров'я або навіть вигадували перевезення іноземної гуманітарної допомоги як привід для відкладення служби. Вартість таких "послуг" залежала від різновиду "схеми" і терміновості, і відомо, що вона становила до $9 тисяч.

Один із прикладів виявленої корупційної схеми стався в Одеській області, де військова контррозвідка СБУ затримала посадовця місцевого військкомату. За 5 тисяч доларів США він обіцяв молодим людям "організувати" підроблені медичні документи, що свідчили б про їхню непридатність до військової служби через стан здоров'я.

Нагадаємо, що нещодавно в соцмережах була оприлюднена інформація щодо депутата та військкома міста Южне Єгора Смирнова. За цими даними він став доларовим мільйонером під час війни та “влаштував” своїх товаришів працювати в ТЦК.


Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/6658


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися