«Бо всі так роблять»: як Труханов виявився «патроном» концерту до Дня міста

Патронат Геннадія Труханова щодо концерту до Дня міста в Одесі полягав у обговоренні сценарію

День міста в Одесі відгримів на славу — так, що відгомони святкування "доносяться" в інформаційний простір досі. Так, наприклад, виданню "Депо Одеса" стало цікаво, яким чином глава міськради Геннадій Труханов проводив свій "патронат", який значився на афішах про гала-концерт у день святкувань. Із відповідним запитом журналісти звернулися до міськради, повідомляють "Коментарі Одеса".

У чиновників поцікавилися, які саме дії мера Одеси були розцінені як патронат, і чи не входять дії, які так назвали, до, власне, безпосередніх обов'язків міського голови. Відповідь муніципалітету виглядає вельми цікаво.

picture

Щодо першого питання у міськраді зазначили, що Геннадій Труханов безпосередньо обговорював сценарій святкування і брав участь у плануванні заходів до Дня міста.

Другого же питання в муніципалітеті не зрозуміли, тому відповіли, як змогли.

"Проведення заходів під особистим патронатом не входить в обов'язки будь-якої посадової особи, проте є нормальною практикою в Україні, особливо якщо мова про масштабні міські культурні заходи", — зазначили в Департаменті інформації та цифрових рішень міськради.

picture

При цьому відповіді на те, чи ж повинен мер міста займатися подібними питаннями, адже вони, вірогідно, і так входять в його обов'язки, не було. Цілком ймовірно, що афішами з написами про "патронат Труханова" в міськраді намагалися в черговий раз пропіарити градоначальника. Ось тільки всі ці "агітки" друкувалися за гроші міського бюджету, що виставляє муніципалітет в уже не дуже хорошому світлі. Інша справа, звичайно, що це "нормальна практика в Україні", як стверджують одеські чиновники.

Нагадаємо, в середу, 15 вересня, депутати Одеської міської ради зберуться на чергове засідання. "Коментарі Одеса" пропонують ознайомитися з деякими із проєктів рішень, винесених на сесію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися