Прикордонники Одещини затримали 27 ухилянтів, які намагалися втекти до Придністров'я

Ухилянти звернулись за допомогою до адміна телеграм-каналу

На Одещині оперативники Подільського прикордонного загону разом зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ затримали групу чоловіків, що планували нелегально перетнути кордон з Придністровським регіоном Молдови. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Згідно з інформацією, ухилянти звернулися за допомогою до адміністратора одного з телеграм-каналів. У разі успішного переправлення кожен з них мав заплатити від 4 до 7 тисяч доларів США на криптогаманець організатора.

Щоб дістатися до місця збору, чоловіки використовували різні засоби транспорту: потяги, таксі, а декого навіть підвозили жінки. Далі вони пішки попрямували до державного кордону, але їхній похід закінчився швидко. У одному з сіл Подільського району порушників затримали прикордонники.

На затриманих складено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 204-1 КУпАП, а справи передано до суду. Розслідування триває, встановлюється коло причетних осіб.


Схеми перетину кордону

Прикордонники Подільського загону на світанку запобігли спробі незаконного переправлення осіб до Молдови. Було встановлено, що 23 чоловіки з різних областей України намагались потрапити в Молдову. 

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися