Важливо

У Росії розганяють чергові фейки: там заявили, що на Одеській кіностудії розміщено сили ППО

Директор Одеської кіностудії поскаржився на інформаційний вкид від окупантів

Представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що українські військові начебто розміщуються на території Одеської кіностудії. Туди наші захисники нібито почали завозити боєприпаси, а також, за її словами, розгорнули кошти ППО. Таку заяву Захарова видала під час брифінгу сьогодні, 18 травня.

"Днями українські націоналісти розгорнули кошти ППО на Одеській кіностудії. Бойовики сил тероборони поквартирно оминають будинки для виявлення мешканців, які дотримуються неприйняття націоналістичної логіки", - сказала Захарова.

Вона заявила, мол, людей виганяють із квартир, щоб розмістити там вогневі позиції.

"Націоналісти взяли на озброєння тактику ІДІЛ і використовують об'єкти цивільної інфраструктури, вони розміщують боєприпаси в дитячих садках і школах, використовують їх як опорні пункти", - повідомила глава МЗС РФ.

Тим часом, керівництво Одеської кіностудії вже відреагувало на заяви "про розміщення військ, складування зброї та встановлення засобів ППО на її території". Директор Одеської кіностудії поскаржився на інформаційне вкидання.

"Така інформація з'явилася в деяких ворожих Telegram-каналах. Насправді єдина наша військова техніка-реквізитний автомобіль часів Другої світової війни, який використовується для зйомок", - обурився директор кіностудії Андрій Осипов.

Насправді зараз на Одеській кіностудії знаходиться у виробництві – документальний фільм "Військовий кутюр'є" режисера Бата Недіча. Інші два фільми – на стадії монтажу.

"У непростих умовах війни на Одеській кіностудії все ж таки триває кінопроцес! З метою безпеки більшість співробітників працюють віддалено. Знімальний процес відбувається на різних локаціях міста та області", - сказав Осипов.

У той же час, спікер Одеської ОВ Сергій Братчук теж спростував цей фейк РФ . За його словами, окрім знімального автомобіля, більше нічого військового там немає. Проте там можуть з'явитися трофейні підбиті танки та бойові машини окупантів, які використовують як реквізит для фільмів про перемогу України.

" Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги - ризики ракетних атак рашистів високі. Фейкомети з Росії вибрали черговим об'єктом для нагнітання паніки Одеську кіностудію. Бойова техніка там скоро буде - захоплені у росіян трофеї. Для майбутніх зйомок фільмів про Українську Перемогу !" – сказав Братчук.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

30 жовтня 2022, 18:21

https://www.livejournal.com/media/feed/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися