Залишив помирати: одеські поліцейські відкрили справу проти водія, який переїхав собаку

В Одесі чоловік наїхав на собаку та поїхав геть

Публікація про те, як водій автомобіля "Mercedes" переїхав собаку, розлетілося соціальними мережами. Чоловік не помітивши тварину, переїхав її й вирішив залишити її помирати на землі, коли побачив, як собака скавчить від болю. Тепер за свої дії водій відповідатиме перед законом. 

Про це повідомила пресслужба Національної поліції в Одеській області.

Одна з мешканок двору, де живе собака, написала про стан здоров'я чотирилапої. За її словами, собака на ім'я Чернушка перебуває у веткліниці, її врятували небайдужі одесити. Тварина має поважний вік - 16 років, тож як улюблениця місцевих жителів перенесе операції - невідомо. 

Які травми отримала тварина

У собаки перелом обох тазових кісток, лапи, пошкодження внутрішніх органів. Сума її лікування становитиме близько 30-40 тисяч гривень, оскільки їй будуть ставити дві пластини, а також потрібні ліки, аналізи, стаціонар.

"Небайдужі сусіди вчора збиралися і скинулися на лікування - близько 20 тисяч гривень є. Головне, щоб собака перенесла дві операції та два наркози, а після реабілітацію. Що стосується цієї істоти, яка її переїхала: вчора ми насильно змусили її поїхати в клініку і він сплатив 2 тисячі гривень за 1 день, відмовившись оплачувати лікування, нібито грошей немає, хоча це не так. Увечері частина сусідів вийшла знову з ним говорити, що напишемо заяву на нього, подамо до суду, опублікуємо все в інтернет - на що він відповідав, що йому все одно, у нього є адвокат, а оплачувати повністю лікування не буде, після чого під тиском дав ще 4 тисячі гривень і сказав, що більше не дасть", - написала жінка.

Снимок.PNG

Яке покарання чекає на водія

Наразі в рамках провадження проводяться слідчі дії. Загалом жорстоке поводження з тваринами караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.Якби водій зупинився допомогти тварині одразу, шансів на швидше одужання у чотирилапого друга були б більші. 

Як раніше писали "Коментарі", собака випадково застрелила американця з рушниці Під час полювання пес наступив на рушницю та вбив свого господаря.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися