У Парку Перемоги в Одесі лебедям підрізали крила

Тепер птахи не можуть літати

У Парку Перемоги помітили лебедів з підрізаними крила, які тепер не можуть літати. Одесити повідомляють, що крила підрізали дуже по-звірячому та некваліфіковано.

Про це повідомляє одесит Олександр Титарчук. 

При цьому утримувати лебедів у парку у нас не можна, вони там не можуть вижити: їм потрібен доступ до суші, їхній основний раціон їжі вони видобувають колись пасуться. Плюс їм потрібно виходити на сушу, щоб змащувати своє пір'я жиром. Озеро в парку Перемоги все огороджене парканом, а той єдиний камінь травмонебезпечний для лебедів. Лебідь великий важкий птах, їй потрібна ділянка суші, де може спокійно з води вийти, - написав чоловік. 

За словами чоловіка, на камені птах може собі зламати лапку. А лебідь з поламаною однією лапою не живе більше ніж 3-5 місяців. Поки не відомо, хто вирішив підрізати крила та немає реакції одеської мерії. 

Серед постійних мешканців ставків є і черепахи, які на зиму впадають у сплячку. Співробітники комунального підприємства ніколи спеціально не займалися розведенням риб або черепах в озері, вони з'явилися тут стихійно. Деякі види черепах, які не пристосовані для життя у водоймах і потрапляють у них завдяки людям, на жаль, не виживають.

Крім того, у ставках парку водиться багато різної риби. Взимку, коли поверхня ставків покривається льодом, співробітники КП "Сервісний центр" спеціально роблять отвори в льоду по периметру ставків, щоб у воду надходив кисень.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що попри війну лелеки повертаються додому. Тож для українських птахів продовжують реалізовувати проєкт "Лелеченьки". Енергетики області встановлюють спеціальні платформи, аби велетні могли вити гнізда в безпечних умовах. 








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися