Одеські енергетики рятують гнізда лелек

Одне гніздо важить понад 400 кілограмів, тому потрібне втручання людини

Попри війну лелеки повертаються додому. Тож для українських птахів продовжують реалізовувати проєкт "Лелеченьки". Енергетики області встановлюють спеціальні платформи, аби велетні могли вити гнізда в безпечних умовах. 

Про це повідомляє ДТЕК Одеські електромережі. 

У Подільському районі  встановили платформу для лелечого гнізда. Це допоможе захистити птахів від ураження струму, а людей – від аварійних відключень світла, - повідомили енергетики.

За словами місцевих жителів, лелеки будували це гніздо протягом останніх 10 років. За цей час воно обтяжіло, і нині важить понад 400 кілограмів. Тепер воно абсолютно безпечне як для птахів, так і для електромереж.


Цікаві факти про лелек 

Лелеки – мовчазні птахи, вони практично не здатні видавати звуки. Лелеча мова – це посвистування, клацання дзьобом, шипіння. Розмах їх крил  може досягати двох метрів. Відлітає птах зимувати в Індію або в Африку. Білий лелека любить селитися на березі водойм. Живе він на березі річок, озер і боліт, тому відмінно плаває. Пересувається лелека теж добре. Швидко бігає, особливо, коли побачить здобич. Чудово літає і здійснює щорічні великі перельоти. Швидкість розвиває до 45 км/год. Спить лелека, стоячи на одній нозі, почергово змінюючи її уві сні.

"Коментарі" писали, що Одеський зоопарк підтримують не тільки одесити, а й міжнародні партнери. Концентровані корми та біодобавки надіслали зоопарки Чехії, Німеччини, Естонії та Нідерландів.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися