В Одесі з електрощитової дістали змію

Дістали змію на одному із підприємств міста

В Одесі фахівці ДСНС дістали з електрощитової вужа. Дістали змію на одному із підприємств міста.

Про це 18 квітня повідомили в ДСНС в Одеській області.

Вужа виявили на вулиці 21-й км Старокиївського шляху. За допомогою спеціального інструмента тварину дістали з електрощитової та відпустили.

picture

Укуси змій представляють серйозну загрозу для здоров’я і подекуди для життя людини. В Україні ситуація не така загрозлива, і померти від укусу змії практично неможливо, адже на території країни не поширені небезпечні види змій.

Зустріти небезпечно отруйних змій можливо лише там де їх розводять, в зоопарках, тераріумах, утримують у приватному середовищі любителі рептилій та змій (кобри, ефи, гримучники тощо). В Україні люди натрапляють переважно на укуси гадюк.

Існує три види роду гадюк, які є отруйними – гадюка звичайна, гадюка Нікольського та степова гадюка. Змії поширені в заболочених місцях, болотах, біля зарослих озер і ставків, у горах і пустелях. Плазуни є нічними, тому вдень вони ховаються. Найчастіше місцями схову є старі пні, копиці сіна, каміння або стовбури дерев. Тому ці місця краще уникати.

Перша допомога при укусі змії

Варто якнайшвидше звернутись за медичною допомогою. Якщо транспортування до лікарні вимагає певного часу, надайте першу допомогу постраждалому самостійно:

1) зберігайте спокій і стежте, щоб постраждалий менше рухався;

2) звільніть уражену частину тіла від одягу, взуття, прикрас тощо;

3) на місце укусу накладіть стерильну пов’язку з антисептиком;

4) дайте води - при укусі змії важливо багато пити;

5) при транспортуванні покладіть уражену кінцівку на підвищення;

6) прикладіть до рани лід, обгорнутий у тканину, якщо є можливість.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на пункті пропуску "Орлівка", що на кордоні України та Румунії, службовий собака прикордонників виявив наркотики. Їх намагалися перевезти в надувних кульках.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися