В Укренерго розповіли, як нічна атака росіян на Одещину вплинула на енергосистему

Сили ППО знищили більшість ворожих дронів

Нічна атака росіян безпілотниками на Одещину не вплинула на енергосистему та не призвела до необхідності обмеження споживання. Виробництво електроенергії повністю забезпечує потребу містян. 

Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

В енергосистемі зберігається достатній резерв потужності, триває експорт електроенергії у Словаччину, Польщу та у Молдову. Також зі Словаччини продовжується незначний імпорт.

Працюють всі види генерації. Продовжується водопілля. Гідроелектростанції "Укргідроенерго" працюють упродовж всієї доби і для мінімізації наслідків повені проводять контрольовані скиди води на Дніпрі та Дністрі, - йдеться в повідомленні. 

Відновлення енергосистеми триває. Ремонтні бригади працюють на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак, пріоритетом залишається відновлення надійності живлення. 

Щоб зменшити навантаження на енергосистему, яка зазнала тяжких пошкоджень ворога і все ще продовжує відновлюватися, просять переносити використання потужної техніки на нічні та денні години.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 19 квітня ворожі БпЛА типу Shahed-136 здійснили атаку по Одещині. Сили ППО знищили більшість ворожих дронів, втім є влучання в об'єкт рекреаційної інфраструктури.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися