Токсин уражає насамперед печінку
В Україну надійшла партія небезпечних горіхів, які можуть спричиняти тяжке отруєння, хвороби печінки і набряк мозку. У ядрах волоських горіхів виявили перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксину В1, що є продуктом життєдіяльності сильно токсичних грибів роду Aspergillus.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.
Афлатоксин B1 є гепатотропною отрутою та уражає насамперед печінку.
Горіхи, як повідомили у відомстві, експортувались з України через Румунію до Німеччини. Фахівці звернулися до операторів ринку із проханням, повідомити про виявлення даної продукції в обігу. Доповісти можна за адресою вул. 7-а Пересипська, 6, або звернувшись за номером телефона: (048) 716-13-01.
Ознаки харчового отруєння
Ознаки харчового отруєння можуть з'являтися протягом кількох годин або днів після потрапляння в організм заражених продуктів. Основні симптоми харчового отруєння:
- спазми та болі в животі;
- підвищене газоутворення;
- нудота та блювання;
- втрата апетиту;
- діарея;
- наявність крові та слизу в калі;
- слабкість.
Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині медики екстрено виїхали до пацієнта з набряком легень. Під час надання допомоги стан пацієнта різко погіршився, була зафіксована клінічна смерть - зупинка дихання та серцебиття.