Одеські медики на "швидкій" врятували пацієнта, у якого була клінічна смерть

Під час надання допомоги стан пацієнта різко погіршився

На Одещині медики екстрено виїхали до пацієнта з набряком легень. Під час надання допомоги стан пацієнта різко погіршився, була зафіксована клінічна смерть - зупинка дихання та серцебиття. 

Про це повідомляє Центр екстреної медичної допомоги та Медицини Катастроф Одеської області

Медики негайно розпочали реанімаційні дії: компресії грудної клітки, введення ліків та інтубацію трахеї. 

Під час реанімації, що тривала 12 хвилин, бригада двічі визначала у пацієнта фібріляцію шлуночків та проводила дефібриляцію. На щастя, вона виявилась успішною, у пацієнта відновився спонтанний кровообіг, з’явились рефлекси та дихання.

Була проведена після реанімаційна підтримка, після чого хворого було оперативно госпіталізовано до Одеської міської клінічної лікарні. На цьому випробування для бригади не закінчились, бо на під’їзді до лікарні у хворого з’явилась шлуночкова тахікардія з пульсом, тож лікар негайно провів успішну електричну кардіоверсію, після чого чоловіка передали до рук спеціалістів реанімації, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі за останній тиждень знизилася на 1,8% і склала 1826 випадків. Найбільше випадків належать дітям  68%.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися