Одеські лікарі розповіли про рівень захворюваності на грип та COVID-19

Захворюваність на гострі кишкові інфекції за тиждень знизилася

Захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі за останній тиждень знизилася на 1,8% і склала 1826 випадків. Найбільше випадків належать дітям  68%.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Захворюваність нижче за епідпоріг у 2,9 раза, що відповідає низькому рівню інтенсивності епідпроцесу. 

Ситуація з коронавірусом

Щодо захворюваності на COVID-19. З початку 2023 року  в області зареєстровано 5613 лабораторно підтверджених випадків. Летальних випадків – 38. 

За останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність зросла на 12,8%, за рахунок дітей, де ріст в 1,8 раза/ Cеред  дорослого населення відмічалось зростання на 5,5%. Але рівень госпіталізації  знизився на 11%.

Стосовно захворюваності по територіальним громадам, то найбільше зростання спостерігалось в Болградській, Великодолинській, Визирській, Одеській, Ренійській, Саратській  ОТГ. 

Зазначимо, що захворюваність на гострі кишкові інфекції за тиждень знизилася на 20% і склала 44 випадки. Захворювань на холеру не зареєстровано.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у селищі Фонтанка біля під'їзду будинку було знайдено новонародженого хлопчика. Співробітники екстреної медичної допомоги та поліції доставили дитину на огляд до обласного перинатального центру, де йому було надано необхідну медичну допомогу.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися