Незаконний вилов крабів та креветок на Одещині

На чоловіка очікує штраф

Одеський рибоохоронний патруль зафіксував порушення на березі Чорного моря в районі с. Сичавка. Чоловік виловив 37 кілограмів креветки та 60 крабів загальною вагою 4 кілограми. 

Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль.

Відповідно до обґрунтування Інституту морської біології НАН України, вилов відносно великих видів чорноморських крабів заборонений. А Збитки, завдані рибному господарству, становлять 104 040 гривень. На особу порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкції статі передбачають покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої

Одеський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення повідомляти за номерами телефонів "гарячої лінії": (098) 798-47-93, (093) 411-00-33.

Нагадаємо, що інспектори державної екологічної інспекції виявили порушників правил рибальства під час проведення заходів протидії незаконному вилову водних біоресурсів. Зловмисники незаконно виловлювали рибу на озері Кугурлуй поблизу села Новосільське на території Ренійської територіальної громади.

Також зазначимо, що одеські поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Болградського району за браконьєрство на озері Ялпуг. Чоловік завдав державі збитків на суму понад 160 тисяч гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися