На Одещині поліція вилучила безакцизний тютюн та алкоголь на 600 тисяч гривень

Правопорушнику загрожує штраф

Правоохоронці затримали 30-річного чоловіка, який на своєму автомобілі перевозив понад 16 тисяч пачок незаконної підакцизної продукції та 15 літрів спиртних напоїв.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Правопорушника було викрито під час відпрацювання оперативної інформації правоохоронцями. У водія було вилучено 16740 пачок цигарок без марок акцизного податку різних торговельних марок та 15 літрів спиртних напоїв. Громадянин, визнав свою провину, заявив, що підакцизна продукція є незаконною, але він відмовився розповісти, звідки вона була отримана. Зараз правоохоронці встановлюють походження вилученої продукції, загальна вартість якої складає понад 600 тисяч гривень.


Яке покарання чекає на чоловіка


Співробітники поліції склали протокол за  частиною 1 ст. 164-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 – 3400 гривень) з конфіскацією виробів.


Нагадаємо, що співробітники Подільського прикордонного загону зупинили автомобіль Peugeot, де було виявлено понад 200 пластикових пляшок зі спиртними напоями коричневого кольору. Речовина була без документів та має сумнівне походження.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися