Небезпечний попкорн: на Одещині виявили хімікати у кукурудзі

Цей продукт може викликати послаблення зору

Інформаційна система швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (#RASFF) повідомила про виявлення хлорпірифосу у кукурудзі. Вона призначалась для приготування попкорну та експортувалась з Іспанії до України.


Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.


Контактний інсектицид широкого спектра дії може викликати біль у животі та втрату гостроти зору. Тому операторам ринку необхідно звернути увагу на наявність забруднених продуктів у обігу та повідомити про них Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області. Адреса: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, тел.: (048) 716-13-01. Варто звернути увагу на якість та безпеку харчових продуктів, щоб запобігти можливим загрозам здоров'ю.


Ознаки харчового отруєння


Ознаки харчового отруєння можуть з'являтися протягом кількох годин або днів після потрапляння в організм заражених продуктів. Основні симптоми харчового отруєння: 


- спазми та болі в животі; 

- підвищене газоутворення; 

- нудота та блювання; 

- втрата апетиту; 

- діарея; 

- наявність крові та слизу в калі; 

- слабкість. 


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині медики екстрено виїхали до пацієнта з набряком легень. Під час надання допомоги стан пацієнта різко погіршився, була зафіксована клінічна смерть — зупинка дихання та серцебиття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися