Актуально

Штормове попередження: в Одесі та області очікується сильний північний вітер

У Чорному морі можливі зриви мін з якорів

Погіршення погодних умов може вплинути на безпеку та комфорт життя місцевих жителів та гостей міста. Особливо важливо бути обережним при пересуванні пішки або на велосипеді, оскільки пориви вітру можуть призвести до нестабільності на ногах або втрати контролю над велосипедом.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


У найближчі 1-2 години 27 квітня 2023 року по Одесі та області очікуються пориви північного вітру зі швидкістю 15-18 м/с. Це спричинить штормову погоду, яка збережеться до кінця доби, а також вночі та вранці 28 квітня.


У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів, — йдеться у повідомленні.


Штормовий вітер також призводить до підвищеної мінної небезпеки в Чорному морі. Є висока ймовірність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя. У разі виявлення морської міни або предметів, схожих на них, необхідно відразу повідомляти за номером 102.


Також “Коментарі” писали, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися