На березі Чорного моря виявили понад сотню загиблих дельфінів: у чому причина

Фактична їх загибель набагато більша

Протягом квітня 2023 року вже зареєстровано більше сотні загиблих дельфінів у бухтах Севастополя і інших берегів окупованого Криму та неподалік від Новоросійська, Сочі, Геленджика, Анапи. Серед них є і контужені тварини з симптомами імовірно уражених військовими сонарами. Багато серед загиблих - дельфіни виду афаліна. 

Про це повідомляє доктор біологічних наук Іван Русєв.

Так, за даними рашистських умовно відкритих джерел, тільки на узбережжі окупованого Криму з січня вже  було нараховано 77 загиблих китоподібних, серед яких і контужені тварини. І лідерами серед загиблих з них - афаліни, хоча  серед загиблих у минулому році там домінували азовки та білобочки, - написав Русєв. 

Якщо зараз тільки зареєстрованих вже понад 100 загиблих тварин, то фактична їх загибель набагато більше і згідно з науковими розрахунками складає понад тисячу.

І це є підтвердженням того факту, що активність ворожих субмарин і надводних човнів у той частині Чорного моря біля Криму та Новоросійську - є головним фактором продовження загибелі рідкісних чорноморських тварин зараз у воєнному квітні 2023 року, - додав науковець. 

Зазначимо, що загибель дельфінів є одним із найбільш показових злочинів проти української природи, проте список завданої шкоди дуже довгий і охоплює понад 2 тисячі випадків забруднення повітря, води та ґрунту.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одеському зоопарку у пари зебр Гранта народилося дитинча. Зараз зебреня почувається добре, освоюється в загальному вольєрі і весь час перебуває біля матері.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися