На Одещині п'яні підлітки заради розваги пошкодили могили на кладовищі

Малолітні хулігани знайшли алкоголь на цвинтарі

На Одещині поліцейські затримали двох підлітків, які заради розваги пошкодили на цвинтарі надгробні пам’ятники. Вони також залишили нецензурні слова на надгробній плиті. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Про подію, що сталася у Рені, до поліції повідомила наглядачка за кладовищем, яка під час огляду території помітила зламану огорожу одного з поховань. При огляді цвинтаря поліцейські виявили пошкодження, зрушення надгробних плит, стель та хрестів на семи могилах, на одній із них були написи нецензурного змісту.

Вандалами виявилися місцеві 15-річні дівчина та хлопець, які разом навчаються. Вони пояснили, що пошкодили могили 28 квітня та 1 травня, коли вживали спиртні напої на кладовищі, які там знайшли.

Поліцейські розпочали провадження за частиною 3 статті 297 Кримінального кодексу України. Йдеться про наругу над могилами, вчинену за попередньою змовою групою осіб з хуліганських мотивів. В ході слідства правоохоронці встановлюватимуть суму збитків, спричинених однолітками людям, які облаштовували місця поховань і які були пошкоджені, - йдеться в повідомленні. 

Оскільки хулігани не досягли віку, з якого настає відповідальність за даний злочин, після повного розслідування провадження справу буде передано до суду з клопотанням щодо застосування відносно них примусових заходів виховного характеру.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині 44-річний житель пошкодив могилу військового в селі Агеївка Любашівської територіальної громади. На могилі військовослужбовця Збройних сил України виявили розкидані вінки, його розірвану фотокартку та пошкоджений державний прапор України.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися