Порушення законів та звичаїв війни: ракетні обстріли цивільних об’єктів на Одещині

Одна людина загинула

Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом ракетних обстрілів по цивільних об’єктах в Одеській області, що відбулися у ніч на 8 травня. Прокурори документують наслідки цих обстрілів, які завдали шкоди туристичній інфраструктурі, продуктовому складу та призвели до загибелі та поранення мирних мешканців.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


За даними слідства, у ніч на 8 травня, російські військові застосували заборонені міжнародним правом засоби ведення війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України) завдаючи ракетних ударів по об’єктах цивільної та туристичної інфраструктури в населених пунктах Одеського та Білгород-Дністровського районів. Обстріли були здійснені крилатими ракетами Х-22.

picture

Внаслідок обстрілів, один чоловік загинув, а ще двоє людей отримали поранення. Крім того, через ракетні удари по курортним селищам у Білгород-Дністровському районі вщент зруйновано базу відпочинку, а також пошкоджено щонайменше 5 сусідніх баз та понад 20 приватних дачних будинків. 

picture

Нагадаємо, що на Одещині ворожа авіація завдала удару, використовуючи ракети Х-22, по складу одного з продовольчих підприємств та по рекреаційній зоні на узбережжі Чорного моря. На ранок 8 травня пожежу, що виникла після удару, було успішно ліквідовано одеськими рятувальниками.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися