В Одесі згорів склад Червоного Хреста в результаті ракетного удару

Було знищено приміщення площею тисячу квадратних метрів

8 травня також відзначається Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Проте це не завадило окупантам завдати ракетного удару по складському приміщенню Одеської обласної організації Червоного Хреста України.


Про це повідомляє Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні.


У Одесі було знищено складське приміщення площею 1 000 квадратних метрів, що належало Одеській обласній організації Червоного Хреста України, із запасами гуманітарної допомоги. Пожежа повністю знищила всі запаси, які знаходилась на складі. Наразі надання гуманітарної допомоги та діяльність деяких проєктів Одеської обласної організації Червоного Хреста України призупинено. Крім того, у Миколаєві, була пошкоджена мобільна клініка Червоного Хреста.

picture

У Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного Півмісяця ми шоковані та засмучені тим, що склад в Одесі та мобільна клініка в Миколаєві постраждали від бойових дій. Напади на працівників, волонтерів, що надають гуманітарну допомогу, та гуманітарні об’єкти неприпустимі. Співробітники та волонтери Українського Червоного Хреста не постраждали, — йдеться в повідомленні.

picture

Нагадаємо, що на Одещині ворожа авіація завдала удару, використовуючи ракети Х-22, по складу одного з продовольчих підприємств та по рекреаційній зоні на узбережжі Чорного моря. На ранок 8 травня пожежу, що виникла після удару, було успішно ліквідовано одеськими рятувальниками.


Також зазначимо, що Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом ракетних обстрілів по цивільних об’єктах в Одеській області, що відбулися у ніч на 8 травня. Прокурори документують наслідки цих обстрілів, які завдали шкоди туристичній інфраструктурі, продуктовому складу та призвели до загибелі та поранення мирних мешканців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися