На Одещині від укусів бджіл загинула свійська кобила

Коні та й корови – дуже чутливі до бджолиної отрути

У селі Андрієво-Іванівка Березівського району Одещини від укусів бджіл загинула кобила. Як з’ясували фахівці Головного управління, тварина була прив’язана господарями на пасовищі, однак місце для неї виявилося смертельним – на шляху льоту бджіл між пасікою та ріпаковим полем.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.
Треба зауважити, що це – непоодинокий випадок в Україні. Ветеринари пояснюють, що коні, та й корови, – дуже чутливі до бджолиної отрути. Щоб вбити дорослу тварину вистачить десяти укусів.

Так вірогідно сталося в Андрієво-Іванівці. На місце виїжджали представники Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби та спеціалісти Головного управління. Ними зафіксовані характерні набряки від отруєння, відібрані зразки патологічного матеріалу та направлені до міжрайонної лабораторії.

Згодом, завдяки спільним діям представників Андрієво-Іванівської ОТГ та спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, труп кобили захоронено та вжито всіх ветеринарно-санітарних заходів, - йдеться в повідомленні. 


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у квітні на Одещині  викрили 91 правопорушення, пов'язане з виловом риби. Збитки від діяльності браконьєрів становлять 956 110 грн.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися