На Одещині ДЕІ фіксує шкоду довкіллю внаслідок обстрілів майже в 12 млрд грн

Найбільші збитки довкіллю завдав торішній обстріл Сергіївки

Державна екологічна інспекція продовжує виконувати фіксації та обрахунок шкоди, яку завдають довкіллю на Одещині. На сьогодні інспекцією вже вирахувано шкоду в розмірі 11,7 млрд грн.


Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.


Найбільша сума шкоди складає 11,1 млрд грн, і вона завдана засміченням земель будівельними відходами та уламками бойових частин ракет і снарядів. Це сталося при руйнуванні внаслідок ракетного обстрілу у липні 2022 року житлового будинку та бази відпочинку "Годжи" на території смт Сергіївка, Білгород-Дністровського району.


Також було зафіксовано загоряння та руйнацію виробничих та управлінських приміщень одного з підприємств Одеси у квітні 2023 року в результаті влучання БПЛА. Державними інспекторами проведено обстеження території та встановлено засмічення земельних ділянок загальною площею понад 7 тисяч квадратних метрів. Загальний розмір шкоди, зумовленої засміченням земельних ресурсів, складає 339,7 млн грн. Шкода, завдана атмосферному повітрю внаслідок потрапляння продуктів горіння  - 482,2 тис. грн.


Раніше “Коментарі” писали, що Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища провели обстеження території Одеської області куди влучила російська ракета. За результатами встановлено факт засмічення земельної ділянки залишками ракети та іншими відходами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися