Ворожі кораблі в Чорному морі: у ВМС повідомили кількість ракет на бортах

Військові закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Станом на 18 травня о 12:00 в Чорному морі зафіксовано чотири ворожі кораблі, які знаходяться у бойовій готовності. Серед них один є носієм крилатих ракет “Калібр”, загальний залп яких може складати до чотирьох одиниць

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил ЗСУ.

Ситуація в Азовському та Середземному морях

Наразі в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель без ракет на борту, проте в Середземному — одразу сім. Серед них два носії крилатих ракет “Калібр”, а загальний залп може досягати 20 одиниць.

Порушення Міжнародної конвенції 

Країна-агресор продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря. За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 40 суден, з них 4 продовжили рух з протоки Босфор;

  • до Чорного моря – 21 судно, з них 4 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Нагадаємо, вчора пізно ввечері ворог здійснив чергову ракетну атаку по Одеській області. Загалом по всій території України ворог випустив 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування.

“Коментарі” також писали, що вночі, з 15-го на 16-те травня, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито чотири російські крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Їх випустили окупанти з акваторії Чорного моря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися