Одеські прокурори розпочали розслідування після масованого обстрілу міста

Внаслідок обстрілу один чоловік загинув

Одеські прокурори розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни. За даними слідства 17 травня, близько 22:00, російські війська здійснили масований ракетний обстріл Одещини. 

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Внаслідок обстрілу один чоловік загинув та ще троє людей отримали множинні поранення, їх госпіталізовано до лікарні.

Суттєвих руйнувань зазнали офісні та складські приміщення промислових підприємств у передмісті Одеси, а також будівельні споруди, що знаходились поруч. На місцях подій працюють прокурори та слідчі СБУ, які фіксують черговий воєнний злочин рф.


Деталі обстрілу 

Ввечері 17 травня, ворог здійснив чергову ракетну атаку по Одеській області. Загалом по всій території України ворог випустив 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування.  З літаків стратегічної авіації, зокрема двох Ту-160 та восьми Ту-95, було випущено 22 крилаті ракети Х-101/Х-555.

Зазвичай бійці одеської протиповітряної оборони збиває ракети над морем. Проте якщо їх доводиться збивати над землею, уламки можуть впасти та завдавати руйнувань.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що через регулярні ракетні обстріли та повномасштабну російську агресію суттєво страждає екологія Одеської та Миколаївської області. Найбільше постраждали водні ресурси з втратами, що становлять 39 млрд гривень, а також землі й ґрунти (25 млрд гривень) та атмосферне повітря (27 млрд гривень).





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися