Гуменюк пояснила, чому росіяни перейшли на суто нічні атаки

Вночі виявляти ракети трішки важче

Сьогодні вночі ворог намагався здійснити чергову масовану ракетну атаку по Україні. Країна-агресор вже дуже довгий час здійснює масовані обстріли тільки вночі.

 

 Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Ми вбачаємо в цьому спробу виснажити терпіння українців, систему ППО, тому що вночі дійсно трошки важче виявляти цілі. Намагання внести розкол в суспільство в очікуванні того самого активного розвитку подій на лінії фронту й намагання розхитати загальновнутрішній стан  в країні. Де ж воно, де ж та перемога, — зазначила Наталя Гуменюк. 


Речниця ОК “Південь” додала, що схожі події українці вже переживали перед звільненням Херсона. Втім, слід розуміти, що у військовій справі є моменти коли слід зберігати абсолютну тишу, для того, щоб потім були позитивні результати.


Нагадаємо, нещодавно пізно ввечері ворог здійснив чергову ракетну атаку по Одеській області. Загалом по всій території України ворог випустив 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. 


“Коментарі” також писали, що вночі, з 15-го на 16-те травня, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито чотири російські крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Їх випустили окупанти з акваторії Чорного моря.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися