В порту на Одещині критичне накопичення вагонів із зерном: в чому причина

Найбільше впливає блокування "зернової угоди"

В порту Ізмаїл на Одещині  критичне накопичення вагонів із зерном. Станом на 17 травня  в напрямку порту Ізмаїл рухається 2428 вагони із зерновими вантажами.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов.

За його словами, за минулу добу в порту Ізмаїл загальне вивантаження становило 94 вагони з зерном. Також спостерігалося незначне зменшення добового вивантаження через зміну суден під причалом. Він уточнив, що середньодобове вивантаження за травень становило 87 вагонів з зерном.

При зазначених обсягах вивантаження, час очікування вивантаження (черга) становить (при поточному темпі вивантаження 94 ваг/доба), а загальний час – 25,8 доби (2428/94), – написав Валерій Ткачов.

На його думку, головними причинами накопичення вагонів в порту Ізмаїл є:

– масова переорієнтація вагонопотоку с зерном на транспортування в напрямку Ізмаїл через блокування "зернового коридору" та обмежень на західних стиках; велика кількість операторів та низьке технічне забезпечення операторів в порту (відсутність критих складів; потужної розвантажувальної техніки та обладнання;

– залежність від погодних умов.

Загальна  ситуація 

Станом на 22 травня в напрямку портів Великої Одеси рухається  962 вагони із зерновими вантажами. Вивантаження за минулу добу в портах становить 92 вагонів зі зерном. Середньодобове вивантаження за травень -243 вагони. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Організація Об’єднаних Націй (ООН) не має запасного плану у випадку, якщо Росія вийде з "зернової ініціативи". Завдяки "коридору" з серпня минулого року Україна змогла експортувати морем понад 30 млн тонн зерна та інших харчових продуктів.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися