Актуально

Атака дронів на російський корабель в Чорному морі та дивні події на Кримському мосту

РосЗМІ повідомляють, що корабель не зазнав пошкоджень

Сьогодні 24 травня вранці морські дрони здійснили атаку на російський корабель поблизу берегів Туреччини. Згідно з даними це розвідувальне судно “Іван Хурс”.


Про це повідомляють російські телеграм-канали.


Інцидент стався після того, як "Іван Хурс" пройшов Босфор і знаходився на відстані 40 миль на південь від протоки, на півдні Чорного моря. За даними, близько 05:30 корабель був атакований трьома надводними безпілотниками. Однак повідомляється, що він не зазнав жодних пошкоджень. Офіційної інформації щодо цього поки немає.


Після появи новин про атаку на російський корабель, так звана "влада" Криму оголосила про закриття Кримського моста. За їх версією, міст був закритий через проведення військових навчань у цьому районі.


Що відомо про цей корабель


"Іван Хурс" був спущений на воду у 2017 році та введений в експлуатацію наступного року. Він має унікальні характеристики та функціональні можливості, що роблять його надважливим елементом російського військового флоту. Корабель виконує завдання з радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби та забезпечення зв'язку для управління флотом. “Іван Хурс” оснащений сучасними комплексами та системами, які дозволяють виявляти радіосигнали у різних діапазонах частот та визначати їхнє місцеперебування.

Раніше “Коментарі” писали, що українські військові можуть повторити успішну атаку на кораблі окупантів, якщо з'явиться відповідна нагода. Адже Росія досі не знає всіх подробиць потоплення крейсера “Москва”.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися