Актуально

Нова “бавовна” для флоту “РФ”: Резніков зробив інтригуючу заяву

Атака на флот росіян може повторитись

Українські військові можуть повторити успішну атаку на кораблі окупантів, якщо з'явиться відповідна нагода. Адже Росія досі не знає всіх подробиць потоплення крейсера “Москва”.


Про це “Коментарі” дізнались від Міністра оборони України Олексія Резнікова.



Не всі деталі ми зараз можемо відкрити. Річ у тому, що є деякі нюанси, які досі невідомі ворогу, а це означає що ми можемо запропонувати їм черговий сюрприз на морі. Чергову "бавовну" пов’язану з їхніми кораблями, — зазначив Олексій Резніков.


Як зазначив Міністр оборони це лише другий випадок потоплення флагмана в історії росії. Перший раз це сталося під час російсько-японської війни. А зараз, через понад 100 років під час російсько-української війни. 


Що відомо про потоплення крейсера


14 квітня 2022 року став чорним днем для російського Чорноморського флоту, коли їхній флагман — ракетний крейсер "Москва" - затонув. Причиною цієї трагедії став удар, здійснений 13 квітня 2022 року ракетами "Нептун" берегового ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун" Військово-морських сил України, в районі острова Зміїний.

 

Ракетний крейсер "Москва" був найбільшим бойовим кораблем Чорноморського флоту Російської Федерації, а також одним із шести найбільших кораблів Військово-морських сил Росії. Разом з аргентинським General Belgrano, є одним із найбільших військових кораблів, затоплених у ході військового конфлікту з часів Другої світової війни. Ця подія стала серйозним ударом для російського флоту та загальної безпеки в регіоні.


Нагадаємо “Коментарі” раніше писали, що Україна отримає черговий пакет військової допомоги. Мова йде про самохідні артилерійські установки та танки.


Також зазначимо, що В Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися