Незаконна торгівля: в Одесі поліція конфіскувала сотні пачок цигарок

Загальна вартість товару складала майже 20 тисяч гривень

У торговельних павільйонах одного з районів Одеси двом реалізаторам, які продають тютюнові вироби, загрожують суворі покарання. Під час проведення моніторингу на території обслуговування, правоохоронці виявили двох містян у віці 27 і 35 років, які незаконно продавали тютюнові вироби без марок акцизного податку.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

У результаті обшуку на місцях реалізації, правоохоронці вилучили приблизно 400 пачок цигарок загальною вартістю майже 20 тисяч гривень. Співробітники поліції склали протоколи за частиною 1 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Після цього їх разом з усіма зібраними матеріалами та конфіскованим товаром було направлено до суду. Відповідно до закону, зловмисникам може бути нарахований штраф від 2 до 6 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400–10200 гривень), а також конфіскація предметів торгівлі.

picture

Поліцейські продовжують працювати над виявленням та припиненням фактів незаконної реалізації підакцизних товарів, проводять профілактичні заходи та роз’яснювальну роботу серед продавців та суб’єктів господарювання щодо дотримання ними вимог чинного законодавства та закликають не порушувати встановлених правил здійснення торгівлі не тільки тютюновими виробами, але й алкогольними напоями та іншими підакцизними товарами, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області розкрили незаконний цех, який займався виробництвом фальсифікованої алкогольної продукції. Основний підозрюваний — мешканець міста Рені, який організував виготовлення підробленого алкоголю, що імітував горілку та коньяк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися