В Одеській області розкрито підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю

Загальна вартість вилученого майна становить понад 1 мільйон гривень.

Співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області розкрили незаконний цех, який займався виробництвом фальсифікованої алкогольної продукції. Основний підозрюваний — мешканець міста Рені, який організував виготовлення підробленого алкоголю, що імітував горілку та коньяк.


Про це повідомляє пресслужба БЕБ.


Виробництво здійснювалося шляхом змішування спирту, води та хімічних концентратів. Підроблений "елітний алкоголь" реалізовувався через торгові точки регіону та відправлявся клієнтам поштою.


У результаті проведених обшуків у гаражі, автомобілі та місці проживання підозрюваного, детективи виявили понад 5,2 тисячі літрів фальсифікованого алкоголю. Під час обшуків були вилучені спирт, готова продукція, обладнання для виготовлення та розливу контрафактних напоїв, тара, понад 200 тетрапаків, барвники та концентрати. Загальна вартість вилученого майна перевищує 1 мільйон гривень.


picture

Яке покарання чекає на “продавця”


Правоохоронці повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.


Нагадаємо, що в Одесі співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ) розкрили схему, пов'язану з незаконним виготовленням, зберіганням та реалізацією алкогольної продукції без маркування акцизного податку. Її організував місцевий мешканець, який займався кустарним виробництвом алкогольних напоїв на території нежитлового складського приміщення, працюючи в антисанітарних умовах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися