В Одесі викрили "підприємця" за продаж фальсифікованого алкоголю на понад сто тисяч гривень

На “бізнесмена” очікує великий штраф з конфіскацією

В Одесі співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ) розкрили схему, пов'язану з незаконним виготовленням, зберіганням та реалізацією алкогольної продукції без маркування акцизного податку. Її організував місцевий мешканець, який займався кустарним виробництвом алкогольних напоїв на території нежитлового складського приміщення, працюючи в антисанітарних умовах.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Одесит змішував спирт із проточною водою та реалізовував готову продукцію на місцевому ринку. В рамках розслідування були проведені обшуки у складському приміщенні, точках роздрібної торгівлі, де відбувалась незаконна реалізація алкогольних напоїв, а також в автомобілях та квартирі, де проживав зловмисник. Під час обшуків було виявлено і вилучено понад 1 тисячу пляшок з готовою продукцією, понад 3 тисячі порожніх пластикових пляшок об'ємом 0,5 літра, чорнові записи та грошові кошти, які отримувалися від незаконного збуту продукції, а також каністри, лійки та спиртометри. Загальна сума вилучених товарів перевищує 100 тисяч гривень.

Яке покарання чекає на “підприємця”

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 204 КК України. Санкції статей передбачають покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Нагадаємо, що в Одеській області співробітники територіального управління Бюро економічної безпеки  розкрили групу осіб, які займалися незаконною реалізацією тютюнових виробів без марок акцизного податку та фальсифікованого алкоголю. Зловмисники діяли через мережу місць роздрібної торгівлі на півдні області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися