На Одещині знищили гуманітарне печиво для переселенців

Чиновники "не встигли" його розподілити

Болградська міська рада передала для знищення місцевому комунальному підприємству "Міськводоканал" дві тонни печива. Воно передбачалося як гуманітарна допомога для внутрішньопереміщених осіб. 

Про це повідомляє Центр публічних розслідувань.

Журналісти звернулися до міської ради та Болградської районної військової адміністрації із такими запитами після того, як у редакцію написали місцеві жителі. В адміністрації зазначили, що жодного факту порушення строків придатності харчових продуктів вони не фіксували, отже передавали переселенцям усю допомогу, яку мали передавати вчасно.

Натомість в міській раді визнали, що змушені були списати та знищити 2 тисячі 53 пачки печива "До кави" вагою один кілограм кожна. 

Болградська міська рада пояснила цей крок тим, що після отримання гуманітарної допомоги та підрахунку кількості внутрішньопереміщених осіб, стало відомо, що кількість фактично проживаючих в громаді ВПО значно менша, ніж було офіційно зареєстровано.

Внаслідок цього, відразу віддати всі продукти ВПО було неможливо, і процес видачі тривав деякий час. Нарешті, було вирішено передати залишки продуктів мешканцям громади, які знаходилися у складних життєвих обставинах. Проте, до того часу термін придатності печива вже минув.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що рівень захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одеській  області зріс в 1,7 рази. Аналогічна ситуація як серед дорослих, так і серед дітей до 17 років. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися