В порту на Одещині відпрацювали сценарій надзвичайної ситуації

Персонал порту боровся з пожежною небезпекою

В адміністрації Ізмаїльського порту відпрацювали дії персоналу в умовах надзвичайних ситуацій. На місцях провели планове протипожежне тренування.

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

В рамках тренування взяли участь персонал чергових змін підприємства, представники цивільного захисту, судна комплексу обслуговування флоту та підрозділ 3-го державного пожежно-рятувального загону, в зоні обслуговування якого розташована філія.

Згідно зі сценарієм тренування, після виявлення джерела загоряння за допомогою технічних засобів на території морського вокзалу та спрацювання системи оповіщення про пожежу, персонал філії було евакуйовано з робочих місць, а будівля була відключена від електромережі.

Наступним етапом була перевірка приміщення на наявність постраждалих, використання співробітниками філії перших засобів пожежогасіння та внутрішніх пожежних водогонів для запобігання поширенню пожежі, а потім  її локалізація та припинення.

Тренування з цивільного захисту проводяться у філії системно – це вагомий внесок у безпеку підприємств портового співтовариства, особливо в реаліях воєнного часу. Навички персоналу впевнено діяти в різноманітних небезпечних умовах не тільки забезпечують функціонування підприємства, а, в першу чергу,  є запорукою життя і здоров’я колективу, - підкреслив начальник адміністрації Ізмаїльського порту Олександр Істомін.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що приблизно половину української агропродукції експортують через глибоководні порти Одеського регіону. У 2022 році обсяг транспортування вантажів імпорту та експорту через морські шляхи становив 26%, тоді як у портах на Дунаї ця цифра склала 12%.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися