“Я мав врятувати життя”: на Одещині поліцейский витяг водія з авто у вогні (фото, відео)

Причиною ДТП стало алкогольне сп’яніння

На Одещині поруч з селом Степанівка працівник поліції з Березівщини врятував непритомного водія з автомобіля, що палає. Завдяки негайній реакції поліцейського, 22-річний молодик з Березівки залишився живим.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Алкогольне сп'яніння стало причиною цієї аварії, коли водій Daewoo Sens втратив контроль над автомобілем на заокругленій ділянці траси Р-55 Одеса — Новий Буг. Зіткнувшись із запаркованим "ВАЗ-21063", його машину охопив вогонь. Однак, на щастя поруч перебував старший оперуповноважений Березівського районного відділу поліції, Олександр Луганенко, який витягнув чоловіка з вогню.


Я витяг непритомного керманича з палаючого автомобіля та переконався, що в другій автівці нікого немає. Надав домедичну допомогу постраждалому й негайно викликав на місце карету швидкої. У той момент я не думав, що це небезпечно, що автомобіль у будь-який момент може вибухнути — я мав врятувати життя цій людині. Не вважаю себе героєм, адже так вчинив би будь-хто, — зазначив правоохоронець.


Потерпілого доставили до Березівської центральної районної лікарні, де були виявлені множинні травми. Відповідно до проведених перевірок, виявлено, що водій перебував у нетверезому стані, сам молодик зізнався, що перед кермом вжив значну кількість алкоголю, через що його потягнуло на сон.

rcYyBNAYUaPXo5TqS7HDdVLNa.png

Ми просимо громадян бути свідомими й ні в якому разі не керувати транспортом у стані сп’яніння. Ви наражаєте себе не тільки на адміністративну чи кримінальну відповідальність, але, — і це більш важливо — можете нашкодити собі чи іншим людям. Перш за все піклуйтеся про безпеку, — йдеться в повідомленні.


Наразі проти водія складаються адміністративні матеріали за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП) та порушення правил дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів (ст. 124 того ж кодексу). За цими статтями передбачене накладання штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами на строк одного року.


Нагадаємо, що патрульні Одещини прийшли на допомогу одеситці, якій стало зле у власній оселі. Екіпаж отримав виклик про допомогу, яку потребувала 85-річна жінка, що проживає на вулиці Канатній.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися