У ВМС повідомили скільки ракет типу “Калібр” в Чорному морі

Рівень ракетної загрози залишається дуже високий

Станом на 2 червня, об 10:00 ранку, було зафіксовано сім ворожих кораблів в Чорному морі, які перебувають у стані бойової готовності. Серед них три ракетоносії, загальний залп ракет типу “Калібр” може сягати до 20 ракет.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.


ЗСУ продовжують виконувати завдання з метою відсічі повномасштабної збройної агресії РФ. У цьому процесі беруть участь підрозділи ВМС у складі створених угрупувань.


Так, за минулий тиждень нашим військовим вдалось знищити: 60 окупантів, 3 бойові броньовані машини, 1 безпілотний літальний апарат, 6 артилерійських систем, 1 мінометний розрахунок та 1 одиницю автомобільної техніки, — зазначив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик. 


Скільки “Калібрів” в інших морях   


Варто також звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. В Азовському морі наразі знаходяться лише один ворожий корабель. Водночас в Середземному морі їх сім. Один з них є носієм крилатих ракет, загальний залп яких становить чотири ”Калібри”. 


Нагадаємо, “Коментарі” писали, що на Одещині до 15 років за ґратами засудили ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність регіону. Він також допомагав ворогу наводити ракети. 


Також зазначимо, що вночі, з 15-го на 16-те травня, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито чотири російські крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Їх випустили окупанти з акваторії Чорного моря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися