На Одещині затримали чоловіка, який "зливав" росіянам дані: ким виявився зрадник

Він намагався дискредитувати українських захисників

На Одещині затримали ворожого інформатора, який "зливав" до рф інформацію про оборону заводів в регіоні. Зрадником виявився працівник одного з місцевих заводів хімічної галузі.

Про це повідомляє СБУ Одеської області.

За даними слідства, він передавав своїм знайомим-громадянам рф координати критичної інфраструктури на території підприємства.

Також він "зливав" до країни-агресора детальну інформацію про місця базування та види озброєння підрозділів Сил оборони, які залучені до захисту промислового об’єкта. Для комунікації чоловік використовував закриті чати одного з месенджерів.

Крім того, окремі відеофайли він супроводжував власними коментарями, в яких намагався дискредитувати українських захисників.

Інформатору вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань). Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Одеські поліцейські затримали мешканку Білозерської селищної територіальної громади на Херсонщині та повідомили про підозру у колабораційній діяльності. 





Джерело: https://t.me/SBUkr/8135


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися