Одеські правоохоронці затримали мешканку Херсонщини, яка брала участь у псевдореферендумі

За просування російської ідеології жінка отримувала "винагороду"

Одеські поліцейські затримали мешканку Білозерської селищної територіальної громади на Херсонщині та повідомили про підозру у колабораційній діяльності. 

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За даними слідства, жінка добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками та брала участь у проведенні організованого окупаційною владою так званого "референдуму" щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої Херсонської області.

З 23 по 27 вересня 2022 року жінка разом з озброєними військовослужбовцями рф обходила домівки мешканців сіл Кізомис і Гончарне та збирала голоси, вимагаючи від них поставити потрібну відмітку в бюлетенях.

Після завершення псевдоволевиявлення вона передала бюлетені військовим рф для подальшої фальсифікації результатів так званого голосування, за що отримала "винагороду" у рублях. Правоохоронці викрили поплічницю ворога на звільнених  районах Херсонщини.

За клопотанням прокурора жінці обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за підозрою у вбивстві 38-річного чоловіка з Бахмута правоохоронці затримали 27-річного одесита. Інцидент стався 13 квітня, коли приятелі, які випивали разом, почали сваритись, а потім суперечку перервали два удари  ножем у живіт та шию.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися