ДТП з неповнолітніми на Одещині: подробиці та наслідки

Самі винуватці аварій не зазнали тілесних ушкоджень

На Одещині внаслідок необережності на дорозі сталося дві аварії. В результаті яких дві людини зазнали середніх та тяжких тілесних ушкоджень.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


ДТП з неповнолітніми


Одне з ДТП трапилося в одному з сіл Саф'янівської громади. Водій 15 років, виїжджаючи на мопеді з другорядної дороги, не врахував пріоритет автомобіля, що рухався головною дорогою. Це призвело до зіткнення транспортних засобів. Пасажир мопеда, 16-річний хлопець, отримав серйозні травми, включаючи відкритий перелом ноги, який був класифікований як тяжке тілесне ушкодження. Додатково виявилося, що мопед не був зареєстрований, а водій не мав відповідних прав.


Аварія на трасі Одеса-Рені


Друга аварія сталася на трасі Одеса-Рені під час темного часу доби. 56-річна водійка легковика, рухаючись у напрямку Рені, не дотримала безпечну швидкість, дистанцію та інтервал, і зіткнулася з 36-річним велосипедистом, який рухався попереду в попутному напрямку та мав на собі світловідбивальний жилет. Потерпілий був доставлений до лікарні з компресійним переломом хребта, забоями та саднами, які були середньої тяжкості.

picture
Правова відповідальність та обвинувачення


Після перевірки на алкоголь виявлено, що жоден з водіїв не перебував у стані сп'яніння. Фігурантам справи були пред'явлені обвинувачення згідно зі статтею 286 Кримінального кодексу України. Їм висунуто звинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що призвело до середньої тяжкості та тяжкого тілесного ушкодження потерпілим.


Відносно неповнолітнього кермувальника поліцейські скерували до суду клопотання про застосування заходів виховного характеру, бо на момент скоєння злочину він не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність. А відносно жінки правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт, їй загрожує покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині у селі Ройлянка Білгород-Дністровського району 25 травня близько сталася ДТП.  В її результаті 10-річний хлопчик отримав серйозні тілесні ушкодження.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися