Пологи в автомобілі швидкої: в Одесі медики прийняли недоношеного малюка

Хлопчик народився вагою близько двох кілограмів

Вчора ввечері о 21:00, медики отримали виклик щодо різкого болю в животі у вагітної жінки. Бригада №60 швидкої допомоги, була відправлена за вказаною адресою.

Про це повідомляє Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф Одеської області.

Виявилося, що пацієнткою є 39-річна вагітна жінка, яка не перебувала на обліку за вагітністю. Уже в дорозі до лікарні, виникли сильні перейми, і фельдшеру довелося провести пологи прямо в кареті швидкої допомоги. Недоношений хлопчик, який народився вагою близько двох кілограмів з обвиттям пуповиною, був професійно оброблений фельдшером. Після стабілізації стану як жінки, так і дитини, їх госпіталізували в обласний пологовий будинок, де на них чекали спеціалісти для надання відповідної медичної допомоги.

picture

На щастя, бригада Центру ЕМД та МК справилася на відмінно. І все ж, нагадуємо майбутнім батькам про те, що вони відповідальні за своє здоров'я та здоров'я ще ненародженої дитини. Щоб не наражати себе та дитину на зайвий ризик, слід обов’язково ставити на облік, обов’язково вести свою вагітність, обов’язково тримати зв’язок зі своїм лікарем, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що співробітники центру екстреної медичної допомоги прийняли ще двоє пологів за одну добу в Одеській області. Перший випадок стався в Окнянській громаді. Бригада на чолі з фельдшером прибула на виклик до 24-річної жінки, яку пологи застали в гостях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися