"Зерновий терор": Росія продовжує блокувати роботу суден

Наразі "Зерновий коридор" фактично не працює

У червні Спільний координаційний центр не здійснив жодної інспекції суден в рамках Зернової угоди, через саботаж з боку представників РФ. З 1 червня до порту Чорноморська прибули три судна, до портів Одеси та Південного — жодного.

Про це повідомив керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Сьогодні, 05.06.2023, схоже, буде можливо 1 до Чорноморська, правда він очікує на рейді з 03.06.2023. Сьогодні також не зафіксовано (поки) суден, що вийшли з Босфору в напрямку одеських портів. Тобто завтра теж, можливо, не буде.  Схоже, що РФ таким чином дуже хоче ближче познайомитися з членами нового уряду Туреччини, - написав Клименко. 

Отже, ситуація складається так, що вже на часі вирішувати разом з Туреччиною та Румунією, як забезпечити функціонування та безпеку суден, що йдуть до українських портів за зерном, без участі рф, резюмував експерт.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку на Одещину, де провів нараду, що була присвячена українським портам та Зерновій ініціативі. Під час зустрічі було обговорено нинішній стан портової інфраструктури, перспективи її розвитку, а також альтернативні логістичні маршрути для експорту української продукції.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися