Незаконна торгівля тютюном та алкоголем: на Одещині виявлено понад 200 порушень

Всього було вилучено 14 тисяч пачок цигарок та майже 1700 літрів алкоголю

Протягом майже двох тижнів правоохоронці виявили та склали 216 адміністративних протоколів стосовно осіб, які порушили правила торгівлі підакцизними товарами. Громадяни з різних районів та міст, зокрема з Подільського, Болградського, Одеського, Роздільнянського, Білгород-Дністровського, Березівського районів та Одеси, були затримані за незаконну торгівлю тютюновими виробами та алкогольними напоями.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


В результаті операції було вилучено майже 14 тисяч пачок контрафактних цигарок. Деякі з порушників здійснювали цю діяльність без належних дозволів та порушували процедури господарської діяльності, що є протизаконним згідно з відповідним законодавством. Крім того, правоохоронці вилучили понад 1640 літрів контрафактних лікеро-горілчаних виробів, які були в незаконному обігу.


Правоохоронці склали адміністративні матеріали стосовно осіб, які порушили правила торгівлі підакцизними товарами, згідно зі статтями 156, 164 та 164-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зазначені матеріали будуть передані до суду для подальшого розгляду. Правопорушникам загрожують значні штрафи, а також конфіскація підакцизної продукції.

picture

В рамках розпочатих кримінальних проваджень правоохоронці припинили діяльність одного підпільного цеху з виготовлення контрафактних алкогольних напоїв під логотипами відомих світових брендів. Також поліцейськими було виявлено та вилучено з незаконного обігу 5400 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв на суму більш як один мільйон двісті п'ятдесят тисяч гривень, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що у торговельних павільйонах одного з районів Одеси двом реалізаторам, які продають тютюнові вироби, загрожують суворі покарання. Під час проведення моніторингу на території обслуговування, правоохоронці виявили двох містян у віці 27 і 35 років, які незаконно продавали тютюнові вироби без марок акцизного податку.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Микола

6 червня 2023, 08:55

Слава Украине ! Именем Государства многие ведут всякие спекуляции ? Я уверен , что в такой ситуации должно быть и активное лечение зависимых людей !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися