Досить великий відсоток укритті на Одещині не відповідають нормам

Також часто укриття використовують не за призначенням

В Одеській області 70-80% укриттів та захисних споруд не відповідають нормам. Головна проблема – відсутність другого виходу та проблеми з вентиляцією.

Про це  розповів Денис Зейналов, представник групи громадського моніторингу ОЗОН.

Він зазначив, що дослідження укриттів моніторингова група робила починаючи з середини березня 2023 року і до початку червня.

Зараз, після трагедії в Києві, ситуація покращилася. Але ми можемо констатувати, що певна частина укриттів досі недоступні. Вони або просто закриті, або до них мають доступ тільки представники певних підприємств чи установ, наприклад, лікарень…. І десь 70-80% укриттів не відповідають нормам, в них відсутній другий вихід та є проблеми з вентиляцією. А це, у разі задимлення приміщення, може призвести до смерті людей, які в цих укриттях ховаються, – зазначив Зейналов.

Також часто укриття використовують не за призначенням, в них розпивають спиртні напої та курять. Він також додав, що зараз аналізується ситуація з укриттями на Одещині і до середини літа передасть ці матеріали зі своїми зауваженнями органам влади.

Поточний стан укриттів потребує вдосконалення. Їх функціонування мають забезпечувати балансоутримувачі, але державні структури зобов’язані здійснювати контроль, моніторинг, та актуалізацію інформацію щодо стану укриттів. Неодноразово були ситуації, коли на мапі органів влади укриття є, але де-факто воно не функціонує. І навпаки, – зазначив волонтер.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі мерія звернулася до відповідальних осіб, які мають тримати укриття відкритими під час ракетної небезпеки. Таку увагу почали приділяти після трагедії в Києві. 







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися