Екологи закликали одеситів не купатися в Чорному морі

Наразі проводять моніторинг води

Найближчими днями  людей просять утриматися від купання у підтоплених берегових зонах та Чорному морі через підрив Каховської ГЕС.

Про це повідомили у Держекоінспекції Південно-Західного округу.

Підрив Каховської ГЕС 6 червня 2023 року загрожує негативними наслідками для екосистеми Чорного моря. Через затоплення прибережних ділянок є велика імовірність потрапляння сільськогосподарських хімікатів, пестицидів, шкідливої органіки, нафтопродуктів до акваторії моря.

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу проводить постійний лабораторний моніторинг стану морської води. На даний час відсутні відхилення від встановлених гранично-допустимих норм.

Але ситуація може змінюватись, тому закликають людей найближчими днями утримуватись від купання у підтоплених берегових зонах та Чорному морі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі 7 червня, відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації. Наразі область готова надавати всебічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, для чого підготовлено 4822 місця для їх тривалого розміщення.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися