Через підрив дамби Каховської ГЕС в Чорному морі помічені уламки дерев та інше сміття

Нечистота рухається в напрямку Одеси та інших країн акваторії Чорного моря

У акваторії Чорного моря біля міста Южне, жахлива картина розгортається перед очима. Велика кількість уламків дерев, цілі острови очеретяної рослинності, побутове сміття та бруд надзвичайно засмічують цю природну зону через підрив Каховської ГЕС російськими терористами.

Про це повідомляє еколог, голова ГО “Зелений лист” Владислав Балінський.

Не лише візуально, але й через цей образний хаос можна зрозуміти наявність хімічного та бактеріального забруднення, що поширюється у водах затопленої території. Зважаючи на небезпеку, повідомляється, що ця нечистота рухається вздовж берегової течії у напрямку Одеси, а потім Румунії, Болгарії та Туреччини.

picture

Також, еколог зазначає, що екологічна криза, яка набуває розмірів у Чорному морі, вимагає негайних заходів. Термінові інформаційні та протиепідемічні заходи повинні бути проведені на рівні органів місцевої та державної влади України. Більш того, важлива співпраця з виконавчими органами Євросоюзу стає необхідною, оскільки проблеми екології не мають кордонів. Зараз саме час діяти, щоб зупинити подальше забруднення і врятувати Чорне море від катастрофічних наслідків.

Нагадаємо, що через підрив та руйнування дамби, а також машинних відділень Каховської ГЕС, відбувається витік води з Каховського водосховища та підтоплення частини території Херсонської області. Існує потенційна можливість потрапляння забруднюючих речовин в Чорне море та засмічення акваторії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися