Потоком води з Дніпра на Одещину прибило російську міну

В регіоні посилена мінна небезпека

Внаслідок прориву води після підриву російськими окупаційними військами Каховської ГЕС, річкою Дніпро стрімкою течією несе сміття, уламки різних предметів, човни та навіть будівельні конструкції до Чорного моря. Ця катастрофа призвела до надзвичайної ситуації.

Про це повідомив полковник Оперативного командування "Південь" ЗСУ Владислав Назаров.

В результаті руйнування Каховської ГЕС, потоки води не лише понесли сміття, але й позривали мінно-вибухові загородження, які були облаштовані окупантами на лівому березі. Зараз велика кількість мін дрейфує у воді, рухаючись за течією. Це створює серйозну загрозу безпеці місцевого населення та прибережних територій.

Одна з таких протидесантних мін була викинута на берег Одещини, але сили оборони змогли контрольовано знищити її, уникнувши непоправних наслідків. Проте, з урахуванням складної ситуації, пов'язаної з підривом Каховської ГЕС, мінна небезпека посилилася вздовж берегів Дніпра, Дніпро-Бузького лиману та на всьому чорноморському узбережжі Миколаївщини та Одещини. Це ставить під загрозу життя і безпеку місцевих жителів та туристів, що перебувають у цих районах.

Рівень ракетної та мінної загрози дуже високий. Не нехтуйте власною безпекою, дослухайтеся сигналів повітряних тривог, дотримуйтесь норм і обмежень правового режиму воєнного стану, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в акваторії Чорного моря біля міста Южне, жахлива картина розгортається перед очима. Велика кількість уламків дерев, цілі острови очеретяної рослинності, побутове сміття та бруд надзвичайно засмічують цю природну зону через підрив Каховської ГЕС російськими терористами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися