На Одещині некеровано вибухають боєприпаси з Херсонщини

Водою виносить в море не тільки побутові предмети

Одеські прикордонники фіксують некеровані вибухи боєприпасів, які разом з уламками побутових речей, сміттям винесло в Чорне море водою з Каховського водосховища. Людей закликають не діставати нічого з води самостійно та не прибирати узбережжя від сміття. 

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Наші прикордонні наряди вже неодноразово виявляли міни на узбережжі, тому як і інші державні органи зроблю заклик до громадян - не намагатися діставати ці речі з води самостійно, особливо вибухонебезпечні, а повідомляти піротехніків. Бо також ми фіксуємо і некеровані вибухи, які відбуваються у воді через те, що вибухонебезпечні предмети детонують самі, зіштовхуючись з іншими предметами, - сказав Демченко.

Зазначимо, що водою виносить в море не тільки побутові предмети, а й дерева, машини та будинки. Не рідко на "зелених острівцях" припливають й тварини. 

До рятувальних робіт залучені прикордонники з Одеського, Херсонського, Бердянського прикордонних загонів, а також техніка, плавзасоби. Прикордонники розвозять постраждалим їжу, воду, корм для тварин, необхідні речі.

Нагадаємо. "Коментарі" писали, що в Чорному морі можуть загинути амфібії та риба. Про це розповів Владислав Балінський - екоактивіст. На своїй сторінці у Фейсбук він зазначив, що море вирішило забрати сміття з берегів Одещини й частково його “перемолоти”






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися