У Чорному морі можуть загинути амфібії та риба, - еколог

Екологи стурбовані зникненням амфібій і великої частину прісноводної риби в Затоці

Екологи повідомляють, що в Чорному морі можуть загинути амфібії та риба. Про це розповів Владислав Балінський - екоактивіст. На своїй сторінці у Фейсбук він зазначив, що море вирішило забрати з берега сміття з берегів Одещини і частково його “перемолоти”


“Сильні хвилі сприяли тому, що більша частина плавучих залишків рослин тепер затоплені на дні. Пляшок на поверхні теж стало значно менше. Море ніби на всіх образилося і вирішило забрати з берега і частково перемолоти всю органіку і сміття. За кількістю затоплених матраців і подушок одеська Затока тепер найкомфортніша у світі. Тож й окупантам на дні ще місця достатньо”, — зауважив еколог.

Також він додав, що велика кількість затоплених матраців, подушок та іншого побутового сміття негативно впливає на стан водойми в цілому. Крім того, потужний штормовий вітер пригнав воду з відкритого моря і дещо підняв солоність. Однак, інтенсивний болотний колір підказує, що незначно.

"Різке зниження температури також зменшує ймовірність інтенсивного цвітіння фітопланктону і ціанобактерій. Бідолашні жаби та тритони почуваються дуже погано. Думаю, що найближчим часом у затоці загинуть всі амфібії й велика частина прісноводної риби", — підкреслив Владислав Балінський.

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що підрив російськими загарбниками Каховської гідроелектростанції призвів до того, що у Чорному морі різко знизилась солоність води. Про це повідомили фахівці Державної екологічної інспекції. Екологи зазначили, що зниження солоності зафіксували майже втричі на трьох пляжах Одещини. Вони відібрали проби морської води в Одесі в Новій Дофінівці (причал 243), на пляжі Ланжерон та на 16 станції Великого фонтану.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися